Начало Бокс Много приказки, малко бой – ситуацията на върха в тежка категория

Много приказки, малко бой – ситуацията на върха в тежка категория

Много приказки, малко бой – ситуацията на върха в тежка категория
0

Последните месеци не се отразиха добре на бокса, подобно на много други социални занимания.

Битките са по-малко от обичайното, а в тежка категория са кът.

Саул Алварес – Канело скри шапката на всички с аткивността си последните месеци – за сметка на топ имената в „кралската“ дивизия. Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър не са излизали на ринга от реванша си през февруари 2020 – точно преди началото на пандемията.

Антъни Джошуа направи една единствена защита през това време. Ей Джей победи задължителния претендент Кубрат Пулев миналия декември.

С по един мач се отчетоха Анди Руис-младши и Олександър Усик, две битки си спретнаха Дилиън Уайт и Александър Поветкин, Дерек Чисора и още куп звезди също участваха в едва два мача за две години.

В момента ситуацията в тежка категория е много закани и малко битки.

Съвсем скоро обаче ще има известна развръзка за титлите. Джошуа защитава поясите си срещу Усик на 25 септември, а Фюри своите на 9 октомври в трилогия с „Бронзовия бомбардировач“.

При победа на британците ще има обединителен мач. Последният абсолючтен шампион в дивизията е Ленъкс Люис, който го стори преди две десетилетия. Именно това е мачът, който всички искат да видят – Антъни Джошуа срещу Тайсън Фюри.

Съперниците им обаче са способни да ги изненадат и да объркат много плановете.

В сянка дебне Дилиън Уайт, който години наред беше претендент без да получи шанс за световната титла. Предстои интересен месец, в който ще получим отговорите на много въпроси.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.