Начало Бокс На Острова пренебрегнаха Тайсън Фюри
0

На Острова пренебрегнаха Тайсън Фюри

На Острова пренебрегнаха Тайсън Фюри
0

Тайсън Фюри остана извън Топ 3 в традиционната анкета за Спортна личност на годината на Великобритания. Церемонията на БиБиСи се проведе в неделя вечер, а световният шампион в тежка категория на WBC бе един от номинираните. Боксовото величие очаквано не присъства на награждаването, след като от години е в конфликт с най-голямата медия на Острова.

През тази година Фюри имаше един мач на професионалния ринг. „Циганския крал“ нокаутира в 11-ия рунд Дионтей Уайлдър в завършека на трилогията между двамата. Сблъсъкът бе един от най-добрите двубои за годината, като предложи много емоция и обрати, поне в началните рундове.

Постижението на Тайсън обаче остана в сянката на големия успех на тенисистката Ема Радукану. Именно тя бе посочена за Спортна личност на годината на БиБиСи, след като спечели Откритото първенство на САЩ. Радукану стигна до трофея като квалификант, ставайки първата англичанка с титла в Ню Йорк от 1977 година насам.

Подгласници на тенисистката станаха Том Дейли (скокове във вода) и Адам Пийти (плуване). Сред номинираните бяха още Рахийм Стърлинг (футбол) и Сара Стоури (колоездене). Скейтбордистката Скай Браун пък бе определена за „Спортна личност на годината“ при младежите и девойките.