Начало Бокс Националната боксова лига събира най-добрите боксьори в Тетевен

Националната боксова лига събира най-добрите боксьори в Тетевен

Националната боксова лига събира най-добрите боксьори в Тетевен
0

Елитът на българския бокс се събира в Тетевен на 9 юни, когато в града ще се проведе първия кръг на Националната боксова лига. Началният гонг за сблъсъка между отборите Ханове и Лъвове ще бъде ударен в 20:00 часа в зала „Георги Бенковски“.

Право на участие имат само първите трима състезатели от ранглистата от държавния спортен календар за всяка категория. Бойците са разделени в три отбора, а компания на споменатите вече прави – Багатури, съобщава Българска федерация по бокс.

Първият кръг на Националната боксова лига бе представен на пресконференция в Община Тетевен днес. В брифинга участие взеха кметът на града д-р Мадлена Бояджиева, заместникът й Свилен Русинов, председателят на Лигата Атанас Николов, изпълнителният директор на федерацията по бокс Светослав Сапунджиев, както и състезателите Кирил Русинов и Рами Киуан.

„Искам да благодаря на Българската федерация по бокс, че избра Тетевен за място на провеждане на това голямо събитие. За първи път в града ни ще има боксово състезание от този мащаб. Знам, че надпреварата се радва на голям интерес и заради това ние подадохме ръка на тази идея. Мисля, че заедно ще можем да я осъществим успешно. Освен това в града имаме пример в бокса в лицето на г-н Свилен Русинов“, заяви д-р Мадлена Бояджиева.

„Аз също искам да благодаря на федерацията, че се довери на Тетевен за провеждането на такова голямо състезание. Единственото, за което се притеснявам е, че залата ни е малка и няма да може да побере всички зрители, които ще имат желание да гледат мачовете на живо. Наистина трудно за организация мероприятие, но се надявам с подкрепата на д-р Бояджиева и федерацията да се справим“, призна бронзовият медалист от Олимпийските игри в Барселона 1992 Свилен Русинов.

„Много се радвам, че Лигата ще бъде в Тетевен. Знам, че ще бъде трудно, защото в публиката ще има много приятели, които ще викат за мен. Надявам се да се справя. Във форма съм!“, каза Кирил Русинов, чийто мач в категория до 60 килограма срещу Михаил Куртев ще бъде главен за вечерта.

Председателят на Лигата Атанас Николов обясни, че целта на проекта е да се разшири географията на бокса в България.

Мачовете:
– Лъвове, Ханове

52 кг Даниел Асенов – Тинко Банабаков
56 кг Боян Асенов – Ерджан Шабанов
60 кг Кирил Русинов – Михаил Куртев
64 кг Иван Атанасов – Венсан Киркоров
69 кг Антон Ситев – Петър Драганов
75 кг Рами Киуан – Хюсеин Хюсеин
81 кг Виктор Николов – Кристиян Николов
91 кг Иван Мечков – Радослав Пантелеев
91+ кг Петър Белберов – Пламен Петков

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.