Начало Бокс Над 500 боксьори от цял свят пристигат за Купа „Странджа“ през февруари
0

Над 500 боксьори от цял свят пристигат за Купа „Странджа“ през февруари

Над 500 боксьори от цял свят пристигат за Купа „Странджа“ през февруари
0

Над 500 боксьори от цял свят се очаква да се включат в 73-ото издание на международния турнир по бокс за Купа „Странджа“. Надпреварата ще се проведе от 21 до 27 февруари догодина. Домакин отново ще бъде зала „София“ в столицата.

Най-старият международен турнир по бокс отново се очертава да събере някои от най-големите звезди на олимпийския ринг. Очаква се боксьорите на САЩ и Русия да вземат участие, като от техните федерации вече потвърдиха, че имат интерес да изпратят водещите си имена. Същото важи и за боксьорите на Молдова и Румъния.

По традиция Купа „Странджа” е отправна точка за новия сезон, както за българските боксьори, така и за тези от чужбина. На ринга в зала „София” трябва да се качат и някои от младите ни надежди, които ще направят първи стъпки в мъжкия бокс, като 4-кратните европейски шампиони Радослав Росенов (60 кг) и Уилиам Чолов (75 кг).

Турнирът може да бъде и последен етап от подготовката на женския ни национален отбор за Световното първенство. Шампионатът на планетата трябваше да се проведе в началото на декември в Истанбул, Турция, но бе отменен заради нарастващите случаи на коронавирус в международен план. Очаква се той да бъде преместен за март месец, което ще направи Купа „Странджа” притегателна сила и за всички състезателки, които ще атакуват медалите месец по-късно.

От БФ Бокс изразиха надежда, че турнирът ще може да се проведе пред публика и трибуните ще бъдат отворени за любителите на спорта. Припомняме, че последните носители на Купа „Странджа” са олимпийската ни шампионка Стойка Кръстева (51 кг) и Радослав Панталеев (91 кг).