Начало Бокс Разкриха рецептата, която се крие зад успехите на Тайсън Фюри
0

Разкриха рецептата, която се крие зад успехите на Тайсън Фюри

Разкриха рецептата, която се крие зад успехите на Тайсън Фюри
0

Тайсън Фюри изуми целия свят, когато надделя по точки над Владимир Кличко и през 2015-а детронира украинеца на професионалния ринг. В последствие „Циганския крал” още веднъж хвърли всички в потрес, след като се оттегли от бокса и се отдаде на алкохолно опиянение, в комбинация със сериозно количество наркотични вещества.

Британецът не се спря обаче дотук – върна се обратно на ринга и завърши трансформацията си, печелейки два от трите сблъсъка с Дионтей Уайлдър, за да се короняса с пояса на WBC. Всичко това в рамките на по-малко от 6 години и с цената на страхотен преход. През рязко качване на килограми, достигайки до 160, до великолепната форма, в която се намираше във втория мач с Уайлдър и тегло от 124…

twitter.com

Мнозина се питат как е възможно, човек, който наглед не пази режим и не е изчистен и оформен, по подобие на Антъни Джошуа, да запише 31 победи и само един равен. И да постигне всички тези успехи.

Една от тайните вече е разкрита. Става въпрос за „бойния” му режим на хранене. За периода, когато той живее и мисли само за бокс, загърбвайки „парти” режима, за който всички вече толкова добре знаят.

Оказва се, че Фюри е наел един от най-големите специалисти по отношение на правилното хранене. Това е нутриционистът Джордж Локхарт, който е работил с Конър Макгрегър и други водещи имена в UFC.

Закуска: Йогурт с горски плодове.

Обяд №1: Кейкове със сьомга с пикантни халапеньо, кориандър и йогурт

Обяд №2: Пилешки шишчета със сос дзадзики.

Вечеря №1: Къри от червено месо с куркума.

Вечеря №2: Пълнено свинско филе с ябълки и червени боровинки, с тиква, киноа, орехи и спанак

Късна вечеря: Медена сьомга Срирача, подредена върху канапе от киноа и гръцки ориз

Въпросният режим трае в период от 6 дни. Седмият – никаква храна, само течности. „Правим го един път в седмицата, всяка седмица, докато е в подготвителен режим. Като казвам ние, аз не, само той. Да речем всеки четвъртък. С течение на времето става все по-лесно, защото организмът привиква”, разказва Локхарт.