Начало Бокс Невиждан интерес към Купа „Странджа“
0

Невиждан интерес към Купа „Странджа“

Невиждан интерес към Купа „Странджа“
0

Над 450 боксьори от 36 страни се очаква да пристигнат и да вземат участие в 73-ото издание на Купа „Странджа“. Най-старият международен боксов турнир в Европа ще се проведе от 20 до 27 февруари в зала „София“ в Борисовата градина.

Интересът към събитието е рекорден, като една от причините за това се крие във факта, че Купа „Странджа“ ще бъде записан в историята като първия турнир от златните боксови серии към Диамантената лига на Международната федерация ИБА. Най-престижният турнир в Европа ще бъде единственият за континента и един от 3-те за целия свят златен турнир в новия формат.

„Странджа“ ще бъде и първият турнир за България, в който ще вземат участие боксьори в новите 13 мъжки и 12 женски категории. Всички 100 медалисти ще отнесат със себе си и значителен награден фонд.

Това е най-актуалният формат, който ще селектира най-добрите боксьори – мъже и жени, през годината чрез три нива турнири – златен, сребърен и бронзов. Домакините от БФ Бокс обещават два уникални дни със спиращи дъха финални срещи, светлинно шоу и много адреналин. В българския отбор ще вземат участие някои от най-големите имена на бокса у нас, начело с Даниел Асенов, Станимира Петрова, Радослав Панталеев, Кристиян Николов, Светлана Каменова, както и младите надежди – Радослав Росенов, Уилиам Чолов и Ясен Радев.

Програма на състезанието:

20 – 25 февруари 2022 г., елиминации, четвъртфинали и полуфинали

26 февруари 2022 г., финали и церемония по награждаване

Сесия 1 от 14:00 часа, Сесия 2 от 18:00 часа

27 февруари 2022 г., финали и церемония по награждаване

Сесия 1 от 14:00 часа, Сесия 2 от 18:00 часа

Билети за събитието ще се продават онлайн в платформата на URBO и в тяхната партньорска мрежа, както и на място в деня на събитието. Ще бъдат допускани зрители спрямо действащите противоепидемиологични мерки на територията на Столична община. Вход свободен за всички ученици.