Начало Кикбокс и муай тай България и „Стар Тийм“ на второ място на Европейската купа в Карловац

България и „Стар Тийм“ на второ място на Европейската купа в Карловац

България и „Стар Тийм“ на второ място на Европейската купа в Карловац
0

България зае второ място в крайното подреждане на Европейската отборна купа по кикбокс в Карловац, Хърватия. Родните представители отново показаха много високо ниво, като спечелиха общо 132 медала. От тях 38 златни, 40 сребърни и 54 бронзови. Това се случи в конкуренцията на общо 27 държави и 101 клуба.

Българските състезатели отстъпиха единствено на Унгария в крайното класиране. Кикбоксьорите на „маджарите“ завършиха турнира с 49 златни, 56 сребърни и 70 бронзови отличия, но и с двойно повече участници.

В отборното класиране при клубовете „Стар Тийм“ остана на 4 титли от първата позиция. Българският състав завърши с впечатляващите 79 медала, от които 26 златни, 20 сребърни и 33 бронзови. На първо място се нареди унгарският „Халкер“ с 29-26-34.

От останалите български клубове се отличиха още „Радулов“ (6-9-10) и „Масару“ (6-8-10). Трябва да отбележим, че друг от водещите ни отбори – „Шуменска крепост“ не взе участие в Европейската купа в Карловац, което също се отрази и на крайното общо класиране.

От нашите състезатели се отличи Кристина Николова. Капитанът на националния ни отбор татами спечели 5 златни отличия!