Начало Бокс Носителката на Купа „Странджа“ Светлана Каменова със силни думи след триумфа

Носителката на Купа „Странджа“ Светлана Каменова със силни думи след триумфа

Носителката на Купа „Странджа“ Светлана Каменова със силни думи след триумфа
0

Светлана Каменова и Радослав Росенов са тазгодишните носители на купа „Странджа“. Най-старият международен боксов турнир в Европа завърши в неделя, а България се отличи с 3 златни, 4 сребърни и 2 бронзови медала, съобщиха от федерацията ни. Националите заслужиха отличията с цялостното си представяне в хода на надпреварата. Каменова бе безапелационна в категория до 57 килограма, докато Росенов преодоля много тежки противници по пътя към златото при 63.5-килограмовите.

Ето какво казаха те за триумфа си:

Светлана Каменова стана шампион на купа „Странджа“

С всеки изминал мач ставаше все по-добре и по-добре. За мен това е едно мини световно първенство, а освен това и първи турнир, след като получих тази нелепа контузия през септември и ме извади от строя за няколко месеца. Сантиментално е, че взимам купата, защото това е втори такъв трофей за мен. Откакто съм с Борислав Георгиев имам три първи места и е едно показно, че се работи в правилната посока и ако всичко е наред, да не говоря предварително, но целият отбор ще се представи подобаващо на следващите турнири“, каза доволната Светлана Каменова.

Радослав Росенов отново е златен на „Странджа“

Не беше лесно да стигна до първото място, защото жребият беше тежък, а и е нова категория за мен. Имаше и много добри боксьори, които са участвали на европейски и световни първенства за мъже, печелили са медали. Аз съм малко по-лек за категорията си, което също е проблем донякъде, но ето че с Жоел Арате работим много добре и сме в добра посока. На финала съперникът ми беше много добър, реномиран, с победи над качествени боксьори. Радвам се, че в третия рунд успях да се вдигна и да покажа, че заслужавам първото място“, заяви Радослав Росенов.

Цялостното представяне на българските боксьори осигури второ място в крайното класиране по медали от Купа „Странджа“. Пред националите е единствено много силният тим на Узбекистан, който взе и отборната титла. Азиатците спечелиха 14 медала, от които 6 златни.

ТОП 3 КЛАСИРАНЕ ПО МЕДАЛИ:
Страна Зл Ср Бр Общо

  1. Узбекистан 6 2 6 14
  2. БЪЛГАРИЯ 3 4 2 9
  3. Китай 3 1 2 6