Начало Бокс Обрат: Усик избра Уайлдър за бой в началото на 2023 година

Обрат: Усик избра Уайлдър за бой в началото на 2023 година

Обрат: Усик избра Уайлдър за бой в началото на 2023 година
0

Следващите битки в тежка категория изглеждаха непоклатими след победата на Олександър Усик над Антъни Джошуа през август. Към момента обаче всичко се обърна на 180 градуса и последното изказване на украинеца тотално затвори темата за обединителен мач между него и Тайсън Фюри.

Екипът на носителя на три от четирите колана в „кралската дивизия“ е предложил битка на бившия световен шампион Дионтей Уайлдър, съобщава списание „Ринг“. Това е породено от почти договорения сблъсък на Краля на циганите с Ей Джей за средата на декември.

„Няма какво да коментирам техния мач (б.р. на Фюри и Джошуа). Не ме интересува дали Фюри иска да се бие отново изобщо. Моят отбор работи по това да ме върне обратно на ринга“, обяви Усик.

„Не се сърдя на никого. Тайсън може да се бие с когото си пожелае. Все пак не беше коректно от негова страна спрямо феновете, защото те искаха да видят титлите обединени. Сега ще се бия с Уайлдър. Той е много опасен тип. Вероятно сблъсъкът ще се проведе в САЩ“, добави украинецът.

Неговото желание първоначално беше да боксира с Тайсън, но британецът Е твърдо решен мачът да се проведе декември. От щаба на украинеца не бяха готови за подобен блокбъстър толкова скоро и пожелаха унификацията да се състои в първото тримесечие на 2023 година.

Така двете страни тотално се разминаха и Фюри е на път да играе срещу сънародника си Антъни Джошуа. Явно Олександър Усик не възнамерява да стои със скръстени ръце или пък да излезе срещу някой по-непретенциозен съперник.

Световният шампион се хвърля в дълбоките води и залага поясите срещу един от най-опасните нокаутьори на нашето време. Сега се очаква отговор от Бронзовия бомбардировач, който се завръща на 8 октомври срещу Робърт Хелениус. В информацията на „Ринг“ се допълва, че Усик ще е край ринга, за да промотира мача си с победителя.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.