Начало Бокс Официално: Джошуа и Фюри се разбраха за двубой
0

Официално: Джошуа и Фюри се разбраха за двубой

Официално: Джошуа и Фюри се разбраха за двубой
0

Очакваният с огромен интерес двубой между двамата най-добри боксьори в света и притежатели на всички колани в тежка категория – Антъни Джошуа и Тайсън Фюри, бе уреден. Срещата ще се проведе догодина, а за завършилите успешно преговори обявиха мениджърът на Джошуа Еди Хърн и Циганския крал.

Двубоят ще се състои през лятото на 2021 година, а преди това и двамата боксьори имат тежки изпитания. Джошуа трябва да се бие с Кубрат Пулев, докато Фюри има уговорен трети мач с Дионтей Уайлдър, а освен това Дилиън Уайт е задължителен претендент за пояса на WBC и трябва да получи мач с шампиона до февруари 2021 година.

Постигнахме споразумение относно финансовите параметри. Тепърва има още много неща за договаряне и определяне, но е важното, че и двамата боксьори са съгласни с нещата до момента и са готови да подпишат договори. Всъщност ще бъдат два мача„, каза Хърн.

Това ще бъде най-голямата битка в историята на Великобритания. Двама съвсем различни боксьори, минали през толкова много трудности и притежаващи всички колани“, добави импресариото.

„Потвърдено! Официално Фюри срещу Джошуа през следващата година. Първо трябва да разбия Дионтей Уайлдър, а след това ще унищожа Антъни Джошуа“, написа Фюри с Инстаграм.