Начало Бокс Олександър Усик напуска Украйна до дни

Олександър Усик напуска Украйна до дни

Олександър Усик напуска Украйна до дни
0

Световният шампион в тежка категория – Олександър Усик, ще напусне бойното поле в родната си Украйна до няколко дни. За това съобщават редица авторитетни американски и европейски издания, които се позовават на източници близко до бившия хегемон в полутежката дивизия.

35-годишният украинец прекара последните три седмици, бранейки родината си по време на военния конфликт, който се разрази в последния един месец между Русия и Укрйана.

Това означава, че дългоочакваният реванш между него и Антъни Джошуа ще може да се проведе през лятото, както сподели преди няколко дни и Еди Хърн.

Mark Robinson/ Matchroom Boxing

Все още обаче се изчаква официалното потвърждение на новината от самия шампион, който трябва да замине за Полша, където да започне подготвителен лагер за мача с британеца.

През миналата седмица стана ясно, че друг голям украински боксьор в лицето на Васил Ломаченко е получил разрешение да напусне страната си, но „Лома“ е отказал. В момента в Украйна действа закон, който задължава всички мъже от 18 до 60-годишна възраст да не напускат страната си.

„Матрицата“ получи специално разрешение от Министерството на културата на Украйна. За Усик обаче, не се изисква подобно разрешение. Причината се крие в това, че същият този закон позволява на бащи на три или повече деца под 18-годишна възраст да напуснат Украйна, когато си пожелаят.

Усик има три непълнолетни деца, докато Лома е баща на две. По-рано през март Усик сподели, че няма представа кога ще се бие отново, тъй като най-важният му приоритет е сигурността на Украйна.