Начало Бокс Ломаченко избра да остане в Украйна и Камбосос има нов съперник

Ломаченко избра да остане в Украйна и Камбосос има нов съперник

Ломаченко избра да остане в Украйна и Камбосос има нов съперник
0

Василий Ломаченко ще остане при семейството си в Украйна. Бившият световен шампион официално обяви, че няма да започне подготовка за дългоочакваната битка с Джордж Камбосос-младши.

От лагера на носителя на поясите в лека категория вече избраха и името на новия съперник – Девин Хейни.

Мегасблъсъкът ще бъде на 5 юни в Сидни, Австралия.

„Потвърдиха ми, че Лома няма да може да излезе за битката си с Джордж“, сподели Луи ДиБела, който е промоутър на Камбосос.

„Благодариха ни за възможността. Тяхното правителство им позволи да напуснат страната, но те са решили да останат. Не сме изненадани от това решение. В момента те водят много по-голяма битка от бокса. Нашите молитви са с тях и семействата им, както и с хората в Украйна.“

„Ще се придържаме към плана да напълним стадион през юни. Искаме най-добрата възможна битка и затова влязохме в разговори с Девин Хейни. Той ще получи същите условия, при които Ломаченко щеше да се бие“, добави ДиБела, който не очаква да има проблеми при преговорите.

Така най-после ще има неуспорим шампион в лека категория.

Хейни е носител на легитимния пояс на Световния боксов съвет (WBC), докато версията на Камбосос е по-скоро със статут на временен колан. Австралиецът държи и титлите в останалите организации.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.