Начало Бокс Украйна разрешава на Усик и Ломаченко да напуснат фронта
0

Украйна разрешава на Усик и Ломаченко да напуснат фронта

Украйна разрешава на Усик и Ломаченко да напуснат фронта
0

Световният шампион на WBA, WBO, IBF и IBO в тежка категория Олександър Усик и бившият №1 на планетата в лека категория Василий Ломаченко са получили предложение да напуснат Украйна. То е дошло лично от Министъра на културата на страната, който е съобщил на двамата, че могат да се оттеглят от фронта и да започнат подготовка за своите мачове.

Това заяви мениджъра Боб Аръм. По думите му, суперзвездите на световния бокс могат да послужат за мотивация на своите сънародници, като ще бъдат по-полезни на ринга, отколкото на фронта. В момента и двамата са доброволци в армията, която брани Киев от опитите на руската войска да превземе столицата.

Усик трябваше да се изправи срещу Антъни Джошуа в реванш между двамата тази пролет. Преговорите обаче бяха замразени след нахлуването на Русия в Украйна. Ломаченко пък се готвеше да срещне Джордж Камбосос на 5 юни в Австралия, но и този двубой бе поставен във „фризера“.

Украинското правителство, което е невероятно, си партнира с нас по отношение на Ломаченко и Усик. Те осъзнават, че ще бъде страхотно, от гледна точка на общественото мнение, ако двамата излязат сега от Украйна и се боксират с Камбосос и Джошуа в името на родината си“, коментира Боб Аръм.