Начало ММА Бизнесите, които Хабиб стартира след UFC

Бизнесите, които Хабиб стартира след UFC

Бизнесите, които Хабиб стартира след UFC
0

Хабиб Нурмагомедов е един от най-богатите бойци в историята на UFC. След завършването на кариерата си, спортистът направи няколко мощни инвестиции и сега богатството му само ще расте.

Може би най-важният проект в живота на Хабиб е училището, кръстено на баща му Абдулманап Нурмагомедов. Първото отвори врати в Махачкала през 2019 г., а сега Нурмагомедов, продава франчайза на проекта – планира се да отвори врати в Абу Даби, Москва и други градове на Русия.

Друг ключов проект на Хабиб е промоцията на Eagle FC. В края на 2020 г. Нурмагомедов придоби Gorilla Fighting Championship за 1 милион долара. 

През декември 2020 г. той направи и фитнес приложението ,,OctaZone”. Там шампионът лично записва видео уроци с упражнения, които той практикува.

Преди началото на 2021 г. той погледна и към спортното хранене, стартирайки сътрудничество с марката Fitroo, а по-късно купи компанията и разшири асортимента. Освен банални барове, Fitroo произвежда и зърнени закуски и протеинов сладолед.

През пролетта на 2021 г. Нурмагомедов пусна линия алкална питейна вода, наречена PH Top от Хабиб. Производителят твърди, че водата възстановява силата, подобрява храносмилането и подобрява имунитета. Засега продуктът се продава само в ОАЕ, но Хабиб планира да организира доставки до всички страни от Персийския залив.

Дагестанецът не забрави за криптовалутата, като редовно той инвестира в пространството. Бившият спортист също така стартира свой виртуален телекомуникационен оператор Eagle Mobile

Един от последните проекти на Хабиб е веригата за бързо хранене M-eat, която предлага задушено месо в кифличка. Първото заведение отвори врати в Москва, а до края на 2023 г. са планирани 150 обекта в пет държави – Казахстан, Обединените арабски емирства, Турция, Киргизстан и Узбекистан. 

Нурмагомедов също отвори кафене и ресторант със същото име в Махачкала.

Хабиб е футболен фен, така че не можеше да мине без инвестирането в този спорт. В края на 2021 г., заедно с Кларънс Зеедорф, боецът откри футболната агенция Eagles Sports Management. Организацията ще предоставя консултантски услуги за футболни клубове и ще се фокусира върху кариерите на младите футболисти.