Начало Бокс Олександър Усик разказа историята си в снимки

Олександър Усик разказа историята си в снимки

Олександър Усик разказа историята си в снимки
0

Олександър Усик, който е световен шампион на четири организации в тежка категория на професионалния бокс, сподели за феновете си неговата история в снимки.

С нея украинецът иска да покаже, че след всяка изпълнена цел в живота, трябва да предстои нова такава.

„След като постигнете целта си, задайте нова, продължете напред, не спирайте и дори не си мислете, че сте постигнали всичко. Бъдете гладни, честни и милосърдни. Научете се да виждате само доброто, милото и светлината в този свят. Обградете се със светлината“, написа шампионът в профила си в Instagram.

На Игрите в Лондон през 2012 година Усик стана олимпийски шампион при най-тежките. Четири години по-късно той ликува с първата си световна титла на WBO при професионалистите в полутежка категория, след успех над Кжиштоф Гловацки.

През юли 2018 година Усик надделя над Мурат Гасиев в сблъсък за шампионските пояси на WBO, WBA Super, IBF и IBO при полутежките, а четири месеца по-късно той ги защити срещу Тони Белю.

В края на този септември големият украински боксьор постигна нещо, което много малко боксьори са направили – да спечели световните титли и при най-тежките, надделявайки над Антъни Джошуа в двубой за шампионските колани на WBO, WBA Super, IBF и IBO.

Усик има общ баланс от 19 успеха и нито едно поражение в своята професионална боксова кариера. Той е спечелил 13 от срещите си с нокаут.