Начало Бокс Олимпийски шампион по бокс с прогнози за мача Джошуа – Усик

Олимпийски шампион по бокс с прогнози за мача Джошуа – Усик

Олимпийски шампион по бокс с прогнози за мача Джошуа – Усик
0

Олимпийският шампион по бокс от 2012 година Егор Мехонцев сподели очакванията си от битката между шампионът на WBA, WBO, IBF и IBO Антъни Джошуа и Александър Усик.

„Аз съм руснак и ще подкрепям Усик, той е наш човек. Що се отнася до коефициентите, тук те са 50-50.  Александър е по-лек и по-бърз от Джошуа. Британецът е по-едър и по-бавен от Усик, който в тежката категория ще бъде дори по–добър от преди, сподели Мехонцев.

Руснакът е на мнение, че Усик трябва да проведе битката разумно и хитро.

,,Когато човек преследва нокаут, той често сам попада в капана му. Ако Джошуа подцени някоя ситуация, тогава лесно Усик може да го довърши. Руис го показа“, каза Егор.

Егор Мехонцев е сигурен, че екипът на Александър е проучил всички слаби страни на британеца, наблюдавайки първата му битка с Руис, която завърши в полза на мексиканеца.

,,Тази битка е добър пример за това как Джошуа може да бъде победен. Той има много слаби места в защитата си. Трябва само те да бъдат открити„, заяви руснакът.

снимка: Getty Images

Егор Мехонцев е на мнение, че ако битката приключи по точки, то тогава Усик ще спечели. Ако пък Джошуа го ,,закачи“ или удари както той може, тогава британецът ще защити титлите си.

Дългоочакваната битка за световните титли в тежка категория между Антъни Джошуа и Олександър Усик е тази събота – 25-ти септември в Лондон. Официалният кантар преди срещата е ден по-рано.