Начало Бокс Още един Фюри в професионалния бокс

Още един Фюри в професионалния бокс

Още един Фюри в професионалния бокс
0

Фамилията на Тайсън Фюри има корени в бокса от много поколения, но покрай славата на линейният световен шампион, гените на семейството му явно избуяват неимоверно. На 8-и октомври на ринга ще направи своя дебютен двубой 9-ият поред представител Фюри – Роман. Той ще се бие в полутежка категория в Донкастър, като част от събитие на VIP Boxing.

Роман Фюри е 25-годишен и никога не се е състезавал при аматьорите. Но по думите му, той е тренирал от малко дете покрай своите братя и братовчеди, а от няколко години е в непрекъснат контакт със спорта и тренира активно с брат си Тайсън, в тренировъчния му лагер в Моркамб.

Самият Роман не иска да прибързва с големите мачове, тъй като все още няма боксови срещи и не мисли, че фамилното му име ще е много от полза, за да се издигне в ранглистите. Двубоят му ще е в 4 рунда.

„Не искам да избързвам само заради фамилното си име.“ каза той. „Не можеш да тичаш преди да си се научил да ходиш.

„Целия си живот съм бил покрай професионалисти и въпреки че аматьорският бокс щеше да ми е много полезен, все пак започнах късно и нямам време за губене. Плюс това баща ми, както и Тайсън и Томи ме посъветваха да се пусна директно при професионалистите.“