Начало Бокс Отмениха Бен-Юбенк заради положителна допинг проба

Отмениха Бен-Юбенк заради положителна допинг проба

Отмениха Бен-Юбенк заради положителна допинг проба
0

Конър Бен е дал положителна проба за допинг от Доброволческата антидопинг комисия (VADA). Веществото което е било открито в проибите, е кломифен. Първоначално промоутърите излязоха с информация, че мачът вероятно ще се състои по план, но преди малко стана ясно, че Британския контролен съвет по бокс е забранил провеждането му.

Юбенк е изразил готовност да излезе на ринга, въпреки новините за противника му, но той явно няма да има думата при обсъждането на казуса.

Ето и изявлението на Британския контролен съвет:

Вечерта на 4.10.2022г. Британският контролен съвет по бокс реши, че срещата между Крис Юбенк-младши и Конър бен, предвидена да се проведе на 08.10.2022г. е забранена, тъй като не е в интерес на бокса. Това е било съобщено на боксьорите и промоутърите на следващата сутрин“

Кломифенът се използва главно при жени, които страдат от безплодие. При мъжете препаратът вдига нивата на тестостерон, поради което присъства в листата със забранени субстанции на всички комисии.

Мачът трябваше да се състои в междинни килограми (71кг.). Докато повечето опасения бяха дали Юбенк ще успее да смъкне теглото си до толкова малко, фокусът беше изместен от визията и физическото състояние на Бен, който пък трябваше да качва доста килограми.

Все още няма изявления от двете страни.