Начало Бокс Отново осъдиха световния шампион Сондърс

Отново осъдиха световния шампион Сондърс

Отново осъдиха световния шампион Сондърс
0

Британският боксов контролен борд глоби Били Джо Сондърс с 15 хиляди паунда. Световният шампион на WBO в супер средна категория беше намерен за виновен по обвинения към насърчаване към домашно насилие.

Боксьорът остана без състезателни права, след като първо спретна номер на свой приятел, набеждавайки го пред авиокомпания, че се качва на борда на техен самолет, докато е болен от коронавирус, а след това направи „демонстрация“ как мъжете да се справят с непокорните си половинки.

Сондърс вече се покая и дари 25 хиляди паунда към благотворителна организация, бореща се с домашното насилие.

„Направи голяма глупост“, Еди Хърн коментира клиента си пред Sky Sports. „Не можах да повярвам, защото познавам Били добре. Той е добро момче с огромно сърце. Участва в много благотворителни каузи, но и понякога прекалява с шегите.“

„Прави една крачка напред и след това четири назад.“

С дебелашкото си чувство за хумор и „уроците как да превъзпитаваме половинките си“ Сондърс сериозно застраши бъдещето си на ринга. Британецът имаше уреден мач за милиони със Саул Алварес-Канело.

Вместо битка за историята обаче сега той ще трепери за професионалния си лиценз.

Преди време Сондърс беше осъден да плати 100 хиляди паунда за склоняване на дама в бар към проституция.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.