Начало Бокс Пак ли отписахте Тайсън Фюри?

Пак ли отписахте Тайсън Фюри?

Пак ли отписахте Тайсън Фюри?
0

Навярно повечето от нас са гледали класиката „Гепи“. Холивудската продукция от началото на века ни отвежда в Лондон. Главните герои се забиват в циганско гето с каравани, където срещат страхотен боксьор. Не прощава на никого с голи ръце. Един десен и те праща за дълго в местната болница.

Звучи познато, нали?

Тайсън Фюри. Така кръщават рожбата си семейство пътуващи цигани (във Великобритания ги наричат „travellers“). Бащата се бие с голи ръце, а впоследствие и в професионални мачове. Казва се Джон.

Та името на въпросното бебе Тайсън идва от… всички знаем от кого. Онзи лудия боксьор, който пращаше противниците си да поспят рано рано, а понякога им отхапваше парченца от ушите.

Появява се на бял свят 3 месеца преждевременно. Тежи около половин килограм!

Всички го отписват още тогава. Общо взето, вече 30 години го правят. Малкият Фюри все пак оцелява и в момента е един от най-популярните професионални бойци. Тежи значително повече от онзи половин килограм, а и на височина е дръпнал доста.

Бащата Джон никога не спира да вярва в сина си.

Прави го, когато е тероризиран от биячите в училище. Играе си с него години по-рано, докато му говори и го гали всяка вечер. Тогава Тайсън се събира в дланта му. Не по-малко вярва и след 3 десетилетия. Времена, в които Джон вижда сина си съсипан от депресия.

Тежащ 170 килограма.

Повален от вредна храна, тонове алкохол и опиати. Когато ударите му са като парни чукове, но само по масата. Противник няма. Самият той е такъв на себе си.

Тайсън Фюри извървя дълъг път, победи тъмната си страна и се завърна по-силен от всякога. Всички го видяхме през 2018-та.

Отиде в Америка, не загуби от местния тотален шампион и си тръгна с песен. „Чао, чао мис американски пай“, запя насинен Циганския крал пред света. За пореден път влезе като аутсайдер и изуми всички. Усмихна репортери и фотографи на пресконференцията. Не мрънка, че съдията е можел да вдигне неговата ръка след края на зрелището.

Събуди се от мъртвите.

Стана от нокдаун след брутален удар на Дионтей Уайлдър. Изправи се и отново изненада всички. Кога ли ще спре да го прави? След това сложи шапката си и потегли обратно към Острова с песен на уста. А „който пее, зло не мисли“, нали така?

Такъв си е Тайсън Фюри. Непоправим шегобиец, винаги отписван и подценяван.

Кой знае – може пък през 2019-та да се окичи отново с всички шампионски пояси. Или пак да го погледнем с пренебрежение…

Красиан Митев/Boec.BG

тагове:
Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.