Начало Бокс Перфектен ден за българския бокс на Европейското
0

Перфектен ден за българския бокс на Европейското

Перфектен ден за българския бокс на Европейското
0

Българският бокс отбеляза отлично начало на Европейското първенство за мъже и жени в Розето, Италия. Нашите национали записаха две победи от два мача в първия ден на шампионата.

Рами Киуан донесе втория успех за България. Родният боксьор при 75-килограмовите преодоля в много тежък двубой представителя на Беларус Вячеслав Вишневски. Българинът стигна до успех с 3:2 съдийски гласа, като победителят бе определен в последния, трети рунд.

Срещата премина много оспорвано, като Рами хвърли всички сили, за да се поздрави с победата. На ринга буквално прехвърчаха искри, като съдията наложи и по една наказателна точка на двамата във втория рунд. Белорусинът често прекрачваше прага на чистия бокс, а това бе отразено в картите, като съдиите край ринга отчетоха по-умелите действия на Киуан. Победата го изпрати на 1/8-финал срещу поставения под №4 в схемата хърватин Габриел Веочич.

Преди това Венсан Киркоров (69 кг) донесе първата българска победа в надпреварата. Той се наложи над нидерландеца Кас ван Пеер и ще срещне на 1/8-финалите поставения под №1 в схемата Мохамед Харис от Англия.

Европейското първенство за България продължава и в петък, когато на ринга ще се качи и Аслъхан Мехмедова. В категория до 64 килограма тя ще срещне в първия кръг Наталия Сичугова (Рус).

Венсан Киркоров започна отлично на Европейското в Розето