Начало Бокс Перфектен ден за българския бокс в Будва
0

Перфектен ден за българския бокс в Будва

Перфектен ден за българския бокс в Будва
0

България записа перфектен ден на Европейското първенство по бокс за младежи в Будва, Черна гора. Родните национали постигнаха 3 победи от 3 мача и това означава, че в сряда ще имаме шест състезателя на 1/4-финалите.

Началото бе поставено от Радослав Росенов, който в следобедната сесия надделя с 5:0 над украинеца Данило Дрижак. В категория до 60 килограма той успя да преодолее спорен нокдаун в началото на третия рунд, за да доминира в двубоя и да се класира за 1/4-финалите. Там той ще се изправи срещу Саба Ткебучава (Грузия).

В категория до 57 килограма Даниел Кирилов показа страхотно мъжество и обърна италианеца Кристиан Кеса. Талантът ни изоставаше след първия рунд, но с много воля и характер успя да изкове успех с 5:0, печелейки останалите два. За място на полуфинал на 20 октомври той ще се изправи срещу молдовеца Марсел Урсу.

В другия мач от вечерната сесия Красимир Джуров се справи с литовеца Симонас Зеленекас в категория до 63.5 килограма. Родният талант бе по-настъпателен в действията си, движеше се отлично по ринга и напълно заслужено се класира за четвъртфиналите. Там той ще се изправи срещу Мацвей Давидо (Беларус).

Така България има шест участника на 1/4-финал. На 20 октомври на тази фаза ще се изявят още Уилиам Чолов (75 кг), Георги Стоянов (80 кг) и Кирил Борисов (+92 кг).