Начало Бокс Пет милиона долара награда за информация срещу боксов промоутър

Пет милиона долара награда за информация срещу боксов промоутър

Пет милиона долара награда за информация срещу боксов промоутър
0

Даниел Кинахан, който е считан за един от съветниците на боксовата супер-звезда Тайсън Фюри и съ-основател на мениджърската компания за бойни спортове „MTK Global“ е набелязан като главна мишена от няколко международни служби.

Кинахан е обвинен в организиране на престъпна група, заедно с неговия баща, по-малък брат и други членове на криминалния картел Кинахан.

Посланика на САЩ в Ирландия Клейр Кронин заяви, че щатите предлагат награда от пет милиона долара за информация, която да им помогне в разследването срещу Кинахан. Освен това, BBC съобщават, че САЩ налагат санкции и замразяват всички активи на фамилията в страната.

„Има подозрения, че групата има въвличане в спор с друга дъблинска банда, който е довел до смърта на 18 души“, добавят BBC.

„МТК Global“ официално прекъсна работа с Кинахан през 2017-а, но криминалният бос продължи да работи директно с Тайсън Фюри. През 2020 се появи информация, че Фюри и Кинахан са сложили край на взаимоотношенията си, но по-късно Фюри посочи Кинахан като главен партньор в преговорите с Антъни Джошуа, които в крайна сметка се оказаха неуспешни.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".