Начало Бокс Петър Белберов се завръща за олимпийската квалификация
0

Петър Белберов се завръща за олимпийската квалификация

Петър Белберов се завръща за олимпийската квалификация
0

Носителят на Купа „Странджа” за 2018 година – Петър Белберов ще може да участва на европейската олимпийска квалификация за Токио. Битката за квотите, която стартира в Лондон през март 2020-а, трябва да бъде довършена през юни в Париж. Все още има съмнения дали тя изобщо ще се проведе, но докато няма новина в обратната посока, българските национали продължават подготовката си за участие в нея.

С тях вече тренира и Белберов. Боксьорът ни в най-тежката категория, над 91 килограма, получи контузия на Купа „Странджа” през февруари. Оказа се, че става въпрос за разкъсване на мускул на лявата ръка. В резултат той пропусна част от подготовката през изминалите два месеца, но вече е на линия и ще опита да спечели квота от Париж.

Това съобщи президентът на БФ Бокс Красимир Инински. „Надявам се европейската квалификация да се проведе, защото американската бе отменена. Иначе всички ще минат спрямо ранглиста, което нас не ни удовлетворява. Искаме да има по-голям шанс за всеки един и да играят. Така че, трябва да се проведе квалификацията. Надявам се, че там ще участва и Белберов. Той се подготвя, тренира вече активно. Смятам, че е възстановен от травмата, която получи на „Странджата” и ще бъде готов за европейската квалификация, където ще се бори за квота. Това е добра новина, защото той също има голям потенциал да спечели виза за Токио”, сподели шефът на федерацията.

Президентът на БФ Бокс Красимир Инински отличи представянето на Радослав Росенов и Уилиам Чолов от Полша

Инински отличи още веднъж медалистите от Световното първенство за младежи и девойки в Киелце, Полша. „Няма как да не съм доволен, още повече, че това бе първо Световно първенство за тях. Разбраха от първо лице за какво става въпрос, на практика вече са част от големия бокс. Смятам, че с това Световно първенство вече имаме една солидна основа за дългосрочните ни цели. Благодарение на усилената, екипна работа, имаме начертан път, по който да вървим, за да изпълним и дългосрочната си цел, която разбира се е Олимпийските игри в Париж и спечелването на максимален брой отличия там. Имайте предвид и че на 60 килограма Радослав (Росенов) загуби от световния шампион, а финалистите на 75 бяха победени от Чолов месец по-рано. Ако не си беше счупил ръката, спокойно можеше да се върне и със златен медал”, каза Инински.