Начало Бокс Питър Фюри за сблъсък Уайт – Уайлдър: Шансовете са изравнени

Питър Фюри за сблъсък Уайт – Уайлдър: Шансовете са изравнени

Питър Фюри за сблъсък Уайт – Уайлдър: Шансовете са изравнени
0

Бащата на Хюи Фюри и чичо на Тайсън – Питър Фюри, сподели, че очаква с нетърпение сблъсък между Дилиън Уайт и Дионтей Уайлдър.

Това е страхотна битка. Мисля, че е наистина добра битка. Уайлдър винаги ще е много опасен. Той може да обърне всичко с един удар, което винаги прави. Това е добра битка за Уайт. Ако не се намеси политиката и тази простотия с изслушването приключи, тогава тази битка може да се състои. Бих искал да я видя като всеки друг човек“, сподели Фюри, цитиран от fight-bg.com.

Питър не успя да даде предимство на някой от двамата като определи двубоя като много равностоен.

Шансовете са изравнени. Но ако Дилиън Уайт успее да покаже бокса си… Той става все по-добър, нали? На това ниво, когато доближавате върха, най-важните са малките промени във всичко. Вече няма да научите нещо съвсем ново. Полирате повърхността, заглаждате малките грапави ръбове. Изглаждането е добро. Уайт си върши работата както трябва. Той се подобрява като боксьор“ каза Фюри.

Дилиън Уайт се намира на 4-а позиция в авторитетната класация на сайта boxrec.com в тежка категория. Английският боксьор има общ баланс от 28 победи (19 с нокаут) и 2 загуби (от Антъни Джошуа и Александър Поветкин). Припомняме, че „Крадеца на трупове“ нокаутира в четвъртия рунд руския боксьор на гала, провела се в Гибралтар на 27 март в реванша между двамата.

Дионтей Уайлдър се намира на 3-о място в същата ранглиста. 201-санитметровият боксьор е с баланс от 42 успеха, 1 равенство ( с Тайсън Фюри) и загуба от „Циганския крал“ в последния сблъсък, провел се на 22 февруари 2020 година, с което загуби световната си титла в тежка категория на WBC.