Начало Бокс Поглед в миналото: Последната световна титла в бокса за България (ВИДЕО)

Поглед в миналото: Последната световна титла в бокса за България (ВИДЕО)

Поглед в миналото: Последната световна титла в бокса за България (ВИДЕО)
0

На този ден преди 11 години България завоюва още една световна титла в мъжкия бокс. Заслужи я Детелин Далаклиев в категория до 54 килограма

Събитията от 12-ти септември 2009 г. припомни официалната FACEBOOK страница на Далаклиев: 

„12-ти септември се навършват точно 11 години

от един от най-великите мигове в българския спорт, запечатан завинаги в историята. Спечелването на световната титла на Детелин Далаклиев в Милано през 2009-та продължава да е специален момент, тъй като все още е последната ни световна титла в бокса при мъжете.

Детелин е жива легенда – човек, заради когото националният химн е звучал на световно ниво. Той всъщност е единственият български световен мъжки шампион в бокса от 26 години насам.

През 2009 г. Детелин Далаклиев завоюва трофея в Милано безапелационно, като във всичките си мачове позволява на съперниците си да му вземат само 5 точки.

Днес си припомняме финалния му сблъсък с Едуард Абзалимов! Изживейте още веднъж емоциите от двубоя!

Поглед в миналото: Триумфът на Детелин Далаклиев в Милано

Поглед в миналото: На този ден Детелин Далаклиев спечели световната титла 🥊🥇На 12-ти септември се навършват точно 11 години от един от най-великите мигове в българския спорт, запечатан завинаги в историята. Спечелването на световната титла на Детелин Далаклиев в Милано през 2009-та продължава да е специален момент, тъй като все още е последната ни световна титла в бокса при мъжете. Детелин е жива легенда – човек, заради когото националният химн е звучал на световно ниво. Той всъщност е единственият български световен мъжки шампион в бокса от 26 години насам.През 2009 г. Детелин Далаклиев завоюва трофея в Милано безапелационно, като във всичките си мачове позволява на съперниците си да му вземат само 5 точки. Днес си припомняме финалния му сблъсък с Едуард Абзалимов! Изживейте още веднъж емоциите от двубоя!

Публикувахте от Detelin Dalakliev в Петък, 11 септември 2020 г.

 

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.