Начало Бокс Поредно голямо признание за българския бокс (СНИМКИ)

Поредно голямо признание за българския бокс (СНИМКИ)

Поредно голямо признание за българския бокс (СНИМКИ)
0

Българският бокс получи поредното си голямо признание за победите и медалите, извоювани през отминалата година. На тържествената церемония „Спортната слава на България 2023“, която се проведе в „Арена София“ днес, бяха отличени медалистите ни от световното първенство в Ню Делхи и Европейските игри в Полша.

Под егидата на Министерството на младежта и спорта и с подкрепата на Българския спортен тотализатор, те получиха заслужени награди за безспорните си резултати. Сред присъстващите бяха премиерът на България акад. Николай Денков и министърът на младежта и спорта Димитър Илиев.

Президентът на БФ Бокс Красимир Инински връчи призове на шампионите от Европейските игри – Станимира Петрова и Хавиер Ибаниес. Вицешампионката от Полша и бронзова медалистка от Индия Светлана Каменова, заедно с третия от Европейските игри Йордан Морехон бяха наградени от олимпийския шампион Петър Лесов.

За мен е чест и удоволствие да съм тук, сред толкова много медалисти и шампиони. Благодаря на Българската федерация по бокс, на Министерството на спорта и Българския спортен тотализатор, защото това признание е много голямо за нас. Два пъти съм била на Олимпийски игри, за същаление не съм успяла, но силно вярвам и ще дам всичко от себе си да успея от третия път“, каза Станимира Петрова.

Хавиер Ибаниес също отправи благодарности на български език, а Светлана Каменова заяви: „Благодаря на всички за признанието. На тези, които са взели квоти пожелавам успешна подготовка. На тези, които сега ще се борят – смелост и хъс, ние сме българи и ще успеем!“.

Снимки: БФ Бокс