Начало Бокс Станимира Петрова започва с американка на Световното
0

Станимира Петрова започва с американка на Световното

Станимира Петрова започва с американка на Световното
0

Станимира Петрова ще се изправи срещу боксьорка от САЩ в първия си мач на Световното първенство за жени. Шампионатът на планетата ще се проведе в Истанбул, като стартира на 9 май. Общо над 400 състезателки от 93 страни ще вземат участие на турнира, като България е представена от 6 националки.

Световната и трикратна европейска шампионка Станимира Петрова (54 кг) ще трябва да преодолее сериозно препятствие още на старта. В първия си мач тя ще боксира с американката Патрисио.

Светлана Каменова започва атаката на титлата срещу пуерториканка, Снимки: БФ БОКС

Носителката на Купа „Странджа“ за тази година Светлана Каменова (57 кг) пък ще започне атаката на медалите директно от втория кръг. Тя ще мери сили с Лосада от Пуерто Рико.

Севда Асенова (48 кг) ще се изправи на старта срещу представителката на Таджикистан Косимова. Златислава Чуканова (50 кг) ще срещне в първия кръг украинката Олга Шалимова. Габриела Димитрова качи категория и в Истанбул ще боксира при 60-килограмовите. Нейна съперничка ще бъде Ву от Тайван. При 63-килограмовите Аслъхан Мехмедова ще срещне в първия кръг египтянката Мохамед.

Аслъхан Мехмедова