Начало Бокс Ангел Ангелов: Всяко от момичетата има потенциал за медал
0

Ангел Ангелов: Всяко от момичетата има потенциал за медал

Ангел Ангелов: Всяко от момичетата има потенциал за медал
0

Едно от големите имена в треньорската професия на българския бокс – Ангел Ангелов очаква силно представяне на женския ни национален отбор от Световното първенство в Истанбул. Легендата в момента е главен треньор на представителния ни тим.

Шампионатът на планетата ще се проведе в Истанбул от 6 до 21 май. България ще бъде представена от 6 момичета – Севда Асенова (48 кг), Златислава Чуканова (50 кг), Габриела Димитрова (52 кг), Станимира Петрова (54 кг), Светлана Каменова (57 кг) и Аслъхан Мехмедова (63 кг).

Подготовката премина много добре. Някои от момичетата заминаха по-рано за Турция, за да проведат спаринги на място. Останалите довършиха тренировъчния процес в България и ще се присъединят към тях. Оптимист съм преди това първенство. Разполагаме с отличен отбор, като всяко от момичетата има потенциал за медал“, каза опитният специалист.

Той добави и към кои конкретно са насочени основните надежди. „Разбира се, основните погледи са насочени към най-опитните и титулувани в състава – Станимира Петрова и Светлана Каменова, но и другите не ги отписваме. Възлагаме надежди и на тях, че могат да вземат медали“, каза опитният специалист.