Начало Бокс WBC с ултиматум към Фюри
0

WBC с ултиматум към Фюри

WBC с ултиматум към Фюри
0

Тайсън Фюри ще трябва да определи следващата седмица какво бъдеще го очаква и дали ще остане на професионалния ринг за още един, обединителен двубой. Това стана ясно от изказването на президента на WBC, организацията, чийто пояс притежава „Краля на циганите“.

Маурисио Сюлейман заяви, че ще проведе през следващата седмица разговор с шампиона. От него трябва да добие информация дали той наистина е твърдо решен да се оттегли от спорта. Шефът на WBC изяви позиция, че всички в организацията трябва да са наясно какво се случва с пояса и дали той ще бъде овакантен от Фюри или не.

От WBC ни предстои разговор с Тайсън Фюри и неговите мениджъри за бъдещите му планове. Ще го проведем следващата седмица. Готови сме да го подкрепим, каквото и да реши. За нас е като мечтан завършек евентуално той да напусне ринга като непобеден, финансово независим и със страхотно бъдеще извън ринга“, коментира Сюлейман.

twitter.com

Той обаче допълни: „В същото време ние трябва да знаем и какво да предвидим по отношение на световната титла. Има опции, както и задължителни претенденти, които чакат. От решението му зависи в каква посока ще поемем и към кои боксьори да се насочим за разговори“.

В случай че Фюри потвърди окончателно, че се оттегля, то Дионтей Уайлдър отново излиза на преден план. „Бронзовия бомбардировач“ е първи в списъка и не е изключено да боксира за вакантната титла с кубинеца Франк Санчес.