Начало Бокс Светлана Каменова и Станимира Петрова ни предвождат в Сърбия
0

Светлана Каменова и Станимира Петрова ни предвождат в Сърбия

Светлана Каменова и Станимира Петрова ни предвождат в Сърбия
0

Големите фигури в българския бокс при жените – Станимира Петрова и Светлана Каменова ще предвождат националния ни отбор на турнир в Сърбия. Двете ни водещи имена ще участват в 59-ото издание на международната надпревара „Белградски победник“, която стартира във вторник и ще се проведе до 2 април.

Представителният ни тим, воден от Фикрет Ереджебов, Петър Лесов и Борислав Георгиев, ще разчита на основните ни националки в западната ни съседка. Освен Станимира, която е световна и трикратна европейска шампионка, заедно със Светлана (носител на Купа „Странджа“ от февруари), на ринга ще се качат още Севда Асенова, Златислава Чуканова и Мелис Йонузова.

Родните националки бяха отличени и на сайта на Европейската федерация. Станимира Петрова и Светлана Каменова бяха посочени като едни от водещите звезди на турнира, редом до местната голяма надежда Наталия Шадрина. Нашите момичета ще се конкурират за отличията с представителки на 17 страни, като общата бройка записана за участие при жените е близо 100 боксьорки.

February 15, 2022, София: Пресконференция 73 – ТИ ТУРНИР ЗА КУПА „СТРАНДЖА“ в Пресклуб България, Tuesday (Photo by Ивайло Дончев/Стартфото Ivaylo Donchev/startphoto.bg 2022)