Начало Бокс Поветкин припомни кариерата си във видео

Поветкин припомни кариерата си във видео

Поветкин припомни кариерата си във видео
0

Александър Поветкин, който е бивш световен шампион на WBA в тежка категория, и вече бивш професионален боксьор, припомни славната си кариера в шестминутен филм. Той беше качен в профила на руския боксьор в Instagram.

В него „Руския Витяз“ говори за старта на своята кариера, когато е едва 13-годишен. В част от видеото има и архивни кадри от първите срещи на ринга на Поветкин.

Александър Поветкин приключи професионалната си кариера с пресконференция, дадена преди седмица, заедно с неговия мениджър – Андрей Рябински.

Припомняме, че Дилиън Уайт  нокаутира в четвъртия рунд руския боксьор на гала, провела се в Гибралтар на 27 март. В първия сблъсък между 41-годишният руснак и „Крадеца на трупове“, до успех с нокаут стигна Поветкин. Двубоят се проведе на 22 август 2020 година в тренировъчния лагер на „Matchroom“ в Брентуд, Англия.

Александър Поветкин приключва със спорта с баланс от 36 победи (25 с нокаут), 1 равенство (с Майкъл Хънтър) и 3 загуби (от Владимир Кличко, Антъни Джошуа и Дилиън Уайт). Руският боксьор е олимпийски шампион в супер тежка категория от Игрите в Атина, Гърция, провели се през 2004 година