Начало Бокс Преди 25 години Сарафа разплака Флойд (видео)
0

Преди 25 години Сарафа разплака Флойд (видео)

Преди 25 години Сарафа разплака Флойд (видео)
0

Флойд Мейуедър безспорно е един от най-великите боксьори в историята на този спорт. Макар стилът му да е отричан от мнозина, заради по-пасивните и контриращи действия, „Богаташчето” разви повече от впечатляваща кариера. И остави завинаги срещу името си статистика, в която „нулата” стои гордо под справката за загуби на професионалния ринг.

Когато дойде момент за олимпийски игри обаче, ситуацията е различна. И България може да се гордее с факта, че Серафим Тодоров нанесе последното поражение в кариерата на бъдещия хегемон. Преди 25 години Сарафа буквално разплака Флойд на домашната сцена на Игрите в Атланта 1996.

Двамата се изправиха един срещу друг на полуфиналите на турнира в категория „перо”, а Тодоров стигна до успех с 10:9 точки. Така българската легенда остави Мейуедър, който по онова време е на 19 години, с бронзово отличие. За съжаление, в последствие Сарафа загуби финала по доста спорен начин от тайландеца Сомлук Камсинг и остана със сребро.

По-любопитна обаче е реакцията на Флойд след загубата от Тодоров. Той успява да каже само едно – „Мисля, че спечелих мача”, след което не сдържа сълзите от болка от развоя на събитията.

тагове: