Начало Бокс Представяме ви най-тежките удрячи, които така и не вдигнаха титла
0

Представяме ви най-тежките удрячи, които така и не вдигнаха титла

Представяме ви най-тежките удрячи, които така и не вдигнаха титла
0

Джордж Форман, Джо Фрейзър, Джо Луис, Майк Тайсън, Дионтей Уайлдър, Виталий Кличко, та дори и Антъни Джошуа. Всеки от тях е сочен като един от най-свирепите и солидни нокаутьори в историята на тежка категория бокса. Има и други имена, които могат да застанат редом до тях, стъпвали на световния връх чрез бруталната си сила.

Но също така има и боксьори, които мнозина от вас не знаят, ала също така са били прочути с мощта, която са имали в ръкавиците си. Причината да останат в сянка, е една – така и не са стъпвали на световния връх. Легендата Джордж Форман реши да направи престижна Топ 10, с която да покаже кои са онези „зверове“, не успели да покорят трона в тежка категория, но заслужаващи уважение заради силата на удара си.

Според него, на първа позиция трябва да застане Ърни Шейвърс. Той постига 74 победи, 68 от които с нокаут. Бруталният боксьор се бие два пъти за титлата, но губи през 1977-а от вездесъщия Мохамед Али, както и през 1979 от Лари Холмс.

Второто място отива за Кливланд Уилямс. Той записва 80 победи, 60 от които с нокаут и също губи от Али, но по-рано през годините, като това става през 1966-а. Трябва да уточним, че в онзи период на бокса, малцина са получавали втори или трети шанс за титла. Те са боксирали по близо 80-100 мача, но губейки веднъж за световен пояс, рядко са стигали до втори мач.

Сред тях се отличава и Тони Джаленто, който заема трето място. Той губи от Джо Луис през 30-те години, като се оттегля от бокса с впечатляващите 57 победи с нокаут.

Самият Форман постига 68 успеха с нокаут от общо 76 победи, като губи само 5 пъти във впечатляващата си кариера. Разграничавайки се от това дали става въпрос за шампиони или не, той посочва Джо Луис на върха като мощ, следван от Ърни Шейвърс. „Имал съм мачове с Джо, Али, Листън, Фрейзър и Рон Лайл. Трябва да ви кажа, че Лайл ме прати в космоса веднъж. След като ме удари, спокойно можех да стана консултант на НАСА“, шегува се Форман.

Топ 10 на Джордж Форман

1. Ърни Шейвърс, 68 КО

2. Кливланд Уилямс, 60 КО

3. Тони Джаленто, 57 КО

4. Бъди Беър, 47 КО

5. Оскар Бонавена, 44 КО

6. Джери Кари, 32 КО

7. Рон Лайл, 31 КО

8. Мак Фостър, 30 КО

9. Еди Макън, 29 КО

10. Боун Къркман, 25 КО