Начало Бокс Бесни фенове: Обвиниха Антъни Джошуа в расизъм

Бесни фенове: Обвиниха Антъни Джошуа в расизъм

Бесни фенове: Обвиниха Антъни Джошуа в расизъм
0

Речта на Антъни Джошуа по време на шествието „Black Lives Matter“ в родния му град Уотфорд предизвика бурни реакции. Световният шампион по бокс в тежка категория се изказа противоречиво пред насъбралото се множество:

„Покажете на расистите къде ги боли най-много. Спрете да харчите пари в техните магазини и икономики, инвестирайте в бизнеса на тъмнокожи“.

Негови заклети фенове останаха крайно разочаровани от призива на Ей Джей да се инвестира само в бизнеса на тъмнокожи и дори намериха части от речта му за агресивни спрямо европеидната раса.

„Ако смятате, че съм расист, може да вървите на майната си!“

Това гласи шокиращият отговор на Джошуа.

„Ако изгледате цялото видео, ще видите, че листа с речта ми бе предаден. От мое име сърдечно говорих за обществеността в Уотфорд и за инвестиране на седемцифрена сума, която да даде възможности за хората с африкански или карибски корени. Магазините не са проблемът тук. Преди да говорите глупости, първо бойкотирайте расизма“, отговори на нападките от фенове шампиона.

Преди загубата си от Тайсън Фюри пък Дионтей Уайлдър излезе под съпровода на рап песен, която упоменава доминация на тъмнокожите. Предстои да разберем докъде ще стигне расовия скандал в бокса и изобщо в световен мащаб.

Джошуа се включи в шествие

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.