Начало Бокс Преговорите за мегабитката между Спенс и Кроуфорд забуксуваха

Преговорите за мегабитката между Спенс и Кроуфорд забуксуваха

Преговорите за мегабитката между Спенс и Кроуфорд забуксуваха
0

Поредна огромна боксова среща, за която феновете по цял свят чакат от няколко години, е на път да отиде в канавката. След като през последните седмици стана ясно, че британците Тайсън Фюри и Антъни Джошуа не постигат съгласие за мач, сега същото се случва и в САЩ.

Двубоят за обединяване на титлите в полусредна категория между двамата най-качествени боксьори в дивизията – Ерол Спенс и Терънс Кроуфорд, ще се отложи за неопределен период.

Спенс-младши, който е шампион на IBF, WBC и WBA и Кроуфорд, който е носител на пояса на WBO, трябваше да премерят сили на 19-ти ноември. Щабовете на двамата работиха над договора през последните месеци, но сега се оказва, че разпределението на хонорарите не е избистрено.

Новите възможни дати за мача са първите два уикенда на декември или в началото на януари, но към този момент все още няма яснота.

Според запознати, Кроуфорд е поискал повече яснота около прозрачността при разпределянето на финанси, тъй като в документите никъде не е било описано ясно колко точно ще вземе „Бъд“.

32-годишняит Спенс се би за последно през април, когато надви Йорденис Угас. 35-годишният Кроуфорд пък не се е бил от ноември 2021-ва, когато се справи с Шон Портър.