Начало Бокс Усик обратно на фронта в Украйна
0

Усик обратно на фронта в Украйна

Усик обратно на фронта в Украйна
0

Световният шампион в тежка категория на WBA, WBO, IBF и IBO Олександър Усик се е върнал на фронта в Украйна. Новината бе съобщена от неговия мениджър Егис Климас.

Според неговите думи, действащият №1 във всички категории на световния бокс, ще опита да повдигне морала на своите сънародници във войната с Русия. Той разкри, че Усик няма да хване оръжие, както направи в началото на конфликта през февруари. Вместо това той ще използва реномето си, за да мотивира войниците.

В момента, в който говоря с вас, Усик е в Украйна, на фронтовата линия. Разбира се, той не е с огнестрелно оръжие в ръце, но подкрепя войниците. Той е там и дава морална подкрепа на сънародниците си. Възстановява се след двубоя с Джошуа и чакаме да видим как ще се развият нещата около битката на Тайсън Фюри“, обяви пред talkSPORT Климас.

Усик изчаква ситуацията около световния шампион на WBC Тайсън Фюри и Антъни Джошуа. Ако мачът между двамата, предвиден за 3 декември, пропадне, то не е изключено „Циганския крал“ отново да поеме в посока обединителен мач. При това положение обаче, такъв няма да има в края на тази година, а през януари или февруари 2023-а.