Начало Бокс Президентката на VADA: Нека обяснят защо позволиха на Холифийлд да се бие

Президентката на VADA: Нека обяснят защо позволиха на Холифийлд да се бие

Президентката на VADA: Нека обяснят защо позволиха на Холифийлд да се бие
0

Много хора останаха разочаровани от галавечерта на Ивендър Холифийлд миналия уикенд. Ветеранът очаквано беше нокаутиран от Витор Белфорт.

Мнозинството фенове на бокса се обидини в мнението, че не е бивало 58-годишната легенда да получи разрешително за боя.

На това мнение е и др. Маргарет Гудман, президент на асоциацията по допинг контрол – VADA:

„Не може просто да обявите битка като „шоу мач“ и да не очаквате никакви поражения по бойците. Организаторите трябва да мислят за здравето на тези хора на първо място“, започна Гудман.

„Нека им се поиска обяснение за тази гала. Защо мълчат. Не трябва да си специалист, за да видиш, че този човек няма как да участва в битка.“

Още на видеата преди мача се видя, че Ивендър не може да направи една комбинация дори на тренировка. Някогашният шампион в момента е изключително муден и бавен.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.