Начало Бокс Приеха Върджил Ортис в болница и мач с Макинсън няма да има

Приеха Върджил Ортис в болница и мач с Макинсън няма да има

Приеха Върджил Ортис в болница и мач с Макинсън няма да има
0

Върджил Ортис се оттегли от главното събитие на голямата DAZN галавечер този уикенд. Световният шампион в полусредна категория трябваше да защитава пояса срещу Майкъл Макинсън.

Ортис е бил приет в болница с рабдомиолиза.

„Пожелаваме бързо лечение на Върджил“, сподели Оскар де ла Оя, президент на „Голдън бой“.

„Като бойци първата ни задача винаги е била здравето. Изисква се много кураж да признаеш, че нещо не е наред и да се подложиш на нужното лечение. Сигурни сме, че ще видим Върджил на ринга отново много скоро.“

23-годишният американец с мексикански корени щеше да търси своята 19-а победа от 19 излизания на професионалния ринг този уикенд.

„Първо искам да се извиня за разочарованието, че битката пропадна“, коментира Ортис.

„Лагерът вървеше отлично. Справях се много добре със спарингите и тренировките като цяло. Последните две седмици обаче не се чувствах на себе си. Сякаш тялото ми не ме слушаше и започнах да се плаша.“

Лекарите уверяват, че големият талант ще се възстанови напълно съвсем скоро.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.