Начало Бокс Ломаченко търси начин да напусне Украйна

Ломаченко търси начин да напусне Украйна

Ломаченко търси начин да напусне Украйна
0

Бившият световен шампион в три дивизии и двукратен олимпийски първенец – Васил Ломаченко, търси начин да напусне родината си, съобщават редица американски медии.

Причината за това е предстоящият му мач с неоспоримия световен шампион в лека категория Джордж Камбосос. Двамата трябва да се изправят един срещу друг на 5-ти юни в Австралия, но за да се случи това, „Матрицата“ трябва да направи подготвителен лагер.

Такъв е невъзможно да бъде проведен в родината му, защото вече трета седмица в Украйна има военнен конфликт с Русия. Американските източници твърдят, че щабът на 34-годишния Лома работи усилено по неговото екстрадиране, за да може той да се подготви както трябва за предстоящия си мач.

В противен случай е много вероятно мястото му да бъде заето от американеца Девин Хейни, който също на няколко пъти изрази готовност да пътува до Австралия.

„Лома“ се включи в доброволните териториални батальони в Украйна в началото на въоръжените действия на руската армия. Олимпийският шампион от 2008-ма и 2012-та се завърна в родината си от почивка в Гърция, за да брани родния си 50-хиляден град Белгород-Днестровски.

В момента в Украйна действа извънреден закон, който забранява на мъже от 18 до 60 години да напускат страната си.

Ломаченко не е единственото голямо име от боксовата сцена, което брани украйнската територия. Световният шампион в тежка категория и негов добър приятел – Олександър Усик, също е част от доброволните батальони. Именно заради това има голяма вероятност реваншът му с Антъни Джошуа да бъде преместен за края на годината или изобщо да не се състои.