Начало Бокс Продадоха на търг ръкавиците от мача Илиев – Топалски за 7000 лева (ВИДЕО)

Продадоха на търг ръкавиците от мача Илиев – Топалски за 7000 лева (ВИДЕО)

Продадоха на търг ръкавиците от мача Илиев – Топалски за 7000 лева (ВИДЕО)
0

За сумата от 7000 лева бяха продадени на търг ръкавиците, с които Даниел Илиев постигна победа в реванша срещу Деян Топалски. Битката по правилата на К1 между двамата се игра през декември 2019 г., като част главно събитие на бойната карта на MTGP 33.

Илиев реши да дари ръкавиците за благотворителна цел. Бойната ни звезда подкрепи инициативата на бившия ММА боец Светослав Захариев-Сисо, който претърпя катастрофа и към момента е в инвалидна количка. Въпреки тежката си съдба, Захариев от години работи като треньор на деца с увреждания. Той дори отвори спортен център за техните нужди в Русе, а новата му цел е да има такъв и в София.

Емблематичните ръкавици бяха пуснати първочално на онлайн търг във Facebook страницата на Илиев, където започна наддаването, а заключителната част се състоя в зала „София“ по време на 10-ото юбилейно издание на бойния турнир „Битки на духа“, организиран от Националния клуб на привържениците на „Левски“.

Наддаването спечели неколкократният републикански шампион и участник на Световни и Европейски първенства – Слави Стоилов. Той предложи 7000 лева за тях. Сумата изцяло ще отиде при Светослав Захариев. Сисо също изгледа от близо не само търга, но и целия турнир.

Репортаж от събитието може да гледате тази неделя, 20-ти март, от 19:00 ч. в предаването за бойни спортове и изкуства „BOEC.BG“ по телевизия Bulgaria ON AIR.