Начало Бокс Осигуриха хуманитарна помощ за украински боксьори
0

Осигуриха хуманитарна помощ за украински боксьори

Осигуриха хуманитарна помощ за украински боксьори
0

Украинските боксьори получиха сериозна международна подкрепа и ще могат да участват на Европейското първенство за мъже и жени до 22 години в Пореч, Хърватия. Шампионатът започна в неделя вечер, а информацията за допускането на украинските спортисти бе публикувана на сайта на Световната боксова асоциация (ИБА).

Участие в инициативата са взели от ИБА, съвместно с германската асоциация (ГБА), местния олимпийски комитет (ГОК), полската боксова организация (ПБА), европейската централа (ЕБК) и хърватската федерация (ХБФ). Те са осигурили хуманитарна помощ, както и транспорт и финансови средства, за да могат боксьорите на Украйна да пътуват и участват на шампионата на Стария континент.

В постоянна комуникация сме с украинската делегация, както и с други членове на боксовото семейство, за да сме сигурни, че спортистите ще могат да участват на Европейското първенство в Пореч. Всички разходи на украинските боксьори в международни турнири, ще бъдат покрити от ИБА“, оповести генералният секретар на федерацията Ищван Ковач.

Той е категоричен, че безопасността на всички участници е приоритет, както и че „това е страхотен пример на обединение в боксовото ни семейство“.

Припомняме, че преди две седмици от Международната федерация взеха решение да изключат от участие всички боксьори от Русия и Беларус. То бе единодушно и е в следствие на руската инвазия в Украйна и започналата на 24 февруари война.