Начало Бокс Усик: Русия унищожава градовете ни, изравнявайки ги със земята (ВИДЕО)

Усик: Русия унищожава градовете ни, изравнявайки ги със земята (ВИДЕО)

Усик: Русия унищожава градовете ни, изравнявайки ги със земята (ВИДЕО)
0

Световният шампион на WBA/WBO/IBF Oлександър Усик отново се обърна към украинците и руснаци. Боксьорът остана в Киев, въпреки войната, защитавайки родината си.

„В продължение на 17 дни на война Русия унищожава градовете ни, изравнявайки ги със земята под предлог, че се бори с фашизма. Вие се борите с нашите жени, деца и стари хора. Унищожавате нашите болници, училища и цели градове!”, каза Усик.

,,В същото време лъжете цинично и продължавате да лъжете, че това е някаква „специална операция“ и че вашите стрелци стрелят по военни бази.  Нашите бъдещи поколения поне вече са ви ядосани за действията. Знаете, хора, Господ се противопоставя на гордите хора и помага на тези, които обичат, които дават любов!Ние сме на собствена земя! На нашата православна украинска земя! Ние ще възстановим нашата Украйна! Ще инвестираме всички средства, с които разполагаме, за да я възстановим!”, казва още Олександър.

,,Скъпи приятели! Още веднъж искам да кажа на всеки украинец, който пази страната ни – Благодаря ви много! Молете се на Господ Бог за нашата страна и нашите души. Сега започна Великият пост. Молете се. Аз се моля преди всяко излизане от вкъщи!”, каза Усик.

Съпругата на боксьора – Екатерина, също изключително редовно се обръща към руснаците и сънародниците си в социалните мрежи. Чрез Инстаграм тя дори търсеше оцелели свои съседи, след бомбандировките над родната и къща във Ворзел.