Начало Бокс Кличко: Снощи убихме 6 човека (ВИДЕО)
0

Кличко: Снощи убихме 6 човека (ВИДЕО)

Кличко: Снощи убихме 6 човека (ВИДЕО)
0

Кметът на Киев и бивш световен шампион в тежка категория на WBC Виталий Кличко обяви, че той и войниците около него са убили 6 човека при престрелка. Това се е случило в четвъртък при поредната отбрана на столицата на Украйна.

Убихме няколко човека, мисля че шестима“, казва легендата от близкото минало. Действията са били провокирани от военната инвазия на Русия и опитът да бъде превзет Киев, за да се стигне до капитулация на Украйна.

Братя Кличко, както и много други спортисти, сред които и действащия световен шампион на WBA, WBO, IBF и IBO Олександър Усик се присъединиха към украинската армия. Те се обявиха в дълг към родината и защита на близките си от руската инвазия в страната.

Виталий също така призова за мигновено спиране на военните действия в Украйна. Легендата е категоричен, че много скоро може да се стигне до невъзвратими последици, които ще направят така, че изригването на атомната централа в Чернобил да се стори като детска игра.

Кличко визира продължаващата ескалация на напрежението и опасността атомни електроцентрали да бъдат засегнати от бомбардировките в Украйна. Днес сутринта стана ясно, че е възникнал пожар в Запорожката атомна централа в следствие на обстрел от руските военни сили.

Ако тази война в Украйна не бъде спряна мигновено, светът ще се изправи пред Чернобил/Фукушима взети заедно. Украйна има четири ядрени централи и руската армия изстрелва ракети и бомбардира точно до тях. Не отвръщайте поглед, спрете руската инвазия!“, написа Кличко в социалните мрежи.