Начало Джудо Без руснаци и беларуси на международни джудо

Без руснаци и беларуси на международни джудо

Без руснаци и беларуси на международни джудо
0

Международната федерация по джудо (IJF) съобщи, че състезатели от Беларус и Русия няма да участват в международни състезания от техния календар, или този на Европейския джудо съюз (EJU).

IJF публикува по-рано днес в официалния си уеб сайт следното съобщение:

„След няколко получени комуникации от Международния джудо съюз, Руската джудо федерация и Беларуската джудо федерация преустановяват участието си в международни събития на IJF и EJU. Няма да има руски, или беларуски спортисти на събитията ни от този момент нататък“

Съобщението идва на фона на множеството санкции, които Русия и Беларус понасят, след решението на президентът на Руската федерация Владимир Путин да предприеме военна инвазия в Украйна.

Преди малко повече от седмица стана ясно, че почетната позиция на Путин като президент в IJF е отнета. Приближеният на руския президент, Аркадий Розенберг, също е суспендиран от позицията си в международната джудо организация.

тагове:
Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".