Начало Бокс Промоутърите сигурно са полудели

Промоутърите сигурно са полудели

Промоутърите сигурно са полудели
0

Коментар на редактора Красиан Митев

Вече остават по-малко от три седмици до обявената битка между Тайсън Фюри и Дилиън Уайт. Сякаш обаче започваме да се питаме дали изобщо тази защита на титлата в тежка категория ще се състои.

„Промоутърите сигурно са полудили“, перефразираме името на легендарен филм.

До момента рекламата за битка на огромен стадион („Уембли“) е нулева! Няма ги типичните закани, които сме свикнали, няма ги пресконференциите и позирането очи в очи. До момента срещата с медиите беше само една и Уайт дори не присъства на нея.

Същият този „Крадец на трупове“, който години наред чакаше възможността да се бие за пояса на WBC, но истинския, а не някакъв измислен междинен вариант.

Цялата работа е много съмнителна.

Защо промоутърът Франк Уорън хвърли 41 милиона евро, а не промотира изобщо сблъсъка?

Нима наистина са се разпродали билетите като топъл хляб? Въпросите стават все повече, колкото по-малко време остава до уречения 23 април.

Фюри не се е бил в родината си вече 1253 дни и броенето продължава. Очакваше се в седмиците преди триумфалното му завръщане от американското приключение да има срещи с феновете, публични изяви…

Снимка: БГНЕС

Не бива да забравяме какво се случи преди първата му битка с Дионтей Уайлдър.

Тайсън участва в кеча. След това обикаляше по улиците и питаше хора дали знаят кой е Уайлдър. Слушахме как си топи юмруците в петрол, как мастурбира по осем пъти на ден.

Преди една от битките си излезе с мексиканска кеч маска, развя знамето на Мексико, а след това си сложи пончо. После започна да се появява в стил „лошо момче“ с шапка и качулка.

Какво се случва сега – нищо!

Немислимо е, че точно най-голямата уста в бизнеса – Дилиън Уайт, не е пратил и една ругатня към световния шампион.

Та това е най-големият мач в кариерата му. Ще вземе 10 милиона евро и спокойно след това може да мисли за пенсия.

Вероятно в момента Еди Хърн потрива доволня някъде ръце, защото Уорън търпи пълен провал.

Попитайте приятелите си – колко от тях знаят, че ще има мач за световната титла в тежка категория в след по-малко от 20 дни?

Нали знаете как винаги покрай такива срещи дори много хора, които не разбират грам от бокс, ги обсъждат паралелно с кантара, откритите тренировки и всичко останало.

Отново ще попитам – какво се случва? Дори още няма обявена подгряваща карта!

Или това е най-лошо промотираният бой в историята на „кралската дивизия“, или ние пропускаме нещо.

Дните отминават, а все още не се знае кого ще гледат очакваните 95 хиляди души преди да чуят боксовия химн „Sweet Caroline“ за начало на основно събитие.

Дали Чичо Уорън не е скроил нещо голямо за последния момент и това е целият му план?

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.