Начало Бокс Психични проблеми отказаха Ейдриън Бронър от битка този уикенд

Психични проблеми отказаха Ейдриън Бронър от битка този уикенд

Психични проблеми отказаха Ейдриън Бронър от битка този уикенд
0

Бившият световен шампион в четири категории Ейдриън Бронър няма да се бие този уикенд. Новината обяви самият той в своя профил в Instagram. 33-годишният американски боксьор се оттегли от главното събитие на „Showtime“ срещу Омар Фигуерола, като двамата трябваше да се бият в среща от супер лека категория.

Като причина „Проблема“ посочва психично здраве.

Преминавам през много неща в този момент от живота си, но няма да се откажа“, написа Бронър в Instagram в понеделник сутринта.

Поставих си още няколко цели и завършвам това, което започнах и съжалявам, че го казвам, но няма да се бия на 20-ти август“, казва още американецът.

Според „Boxing Scene“, останалата част от шоуто се запазва в своя планиран ред, включително две битки за титлата.

Съобщение от Омар Фигуерола се очаква в следващите няколко часа.

Бронър (34-4-1, 24 KO) се би за последно през февруари 2021 г., когато победи пуерториканеца Джовани Сантяго с единодушно съдийско решение. Това беше първата му победа от 2017 г.

Преди това Бронър се срещна с Мани Пакиао през януари 2019 г. и загуби с единодушно съдийско решение.

Що се отнася до Фигуерола (28-2-1, 19 KO), той наскоро призна на открита медийна тренировка, че е бил диагностициран с психично разстройство и се бори с него.

„Няма какво да доказвам на никого, аз съм 4-кратен световен шампион в 4 различни тегловни категории и ако никога повече не сложа ръкавиците, чувствам, че е безопасно да кажа, че ще бъда въведен в „Залата на славата“, така че мога да се отдръпна и да преодолея това препятствие, преди отново да заложа живота си на карта вринга, знам, че далеч не съм приключил със спорта.“