Начало Бокс Сергей Ковальов: В началото на лагера бях пълна трагедия

Сергей Ковальов: В началото на лагера бях пълна трагедия

Сергей Ковальов: В началото на лагера бях пълна трагедия
0

Сергей Ковальов призна, че в началото на тренировъчния си лагер за битката с Тервел Пулев е бил в ужасна форма. Руснакът за последно игра преди две години и половина (срещу Канело Алварес). Той не скри, че след подобна дълга пауза състезателите не са същите.

„Разбира се, че съм притеснен от дългата пауза след последния ми мач. Когато не се биеш много време, губиш боксовите си умения“, сподели Ковальов.

„В началото на спарингите ми от тренировъчния лагер бях пълна трагедия. Не можех да пипна противниците си. Бях много тежък, около 95 килограма. Впоследствие уменията ми се завърнаха и сега всичко е наред.“

„Бъди МакГърт е отличен треньор. Научих много от него. Той контролира тренировъчния процес и ми дава ценни съвети как да съм в най-добрата форма за битката. Пази ме да не претренирам, спира ме навреме.“

„Най-трудната част е, че съм разделен от семейството си. На 29 нямах семейство, но сега съм със съпруга и две деца, благодаря на Бог. Това е най-трудната част от кариерата ми в момента“, завърши Ковальов.

Двамата с Тервел Пулев ще спорят в полутежка категория на 14 май. Те са част от главното събитие на „Трилър“ в митичната зала „Форум“ в Калифорния, като се очакват над 12 хиляди зрители по трибуните.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.