Начало Бокс Радослав Панталеев приключи участието си на Европейското в Ереван

Радослав Панталеев приключи участието си на Европейското в Ереван

Радослав Панталеев приключи участието си на Европейското в Ереван
0

Бронзовият медалист от Световното първенство по бокс през 2019-та Радослав Панталеев приключи участието си на Европейското в Ереван.

Опитният ни национал се качи на ринга във вечерната сесия в четвъртък. В среща в категория до 92 килограма той се изправи срещу много класния и силен кубинец Емануел Рейес, който се състезава за Испания. Двамата направиха здрава битка, а испанецът надделяваше в първите два рунда. Панталеев бе близо до обрат, но финалният щурм не бе достатъчен и той отстъпи с 2:3 гласа.

Другият ни участник вчера – Красимир Джуров, също приключи участието си в арменската столица. В категория до 63.5 килограма той отстъпи на Ахмад Щиви от Израел. Националът ни не успя да покаже най-доброто, на което е способен и загуби с 0:5 съдийски гласа.

В петък на ринга ще се качат четирима български национали. Ергюнал Себахтин (48 кг) ще се изправи срещу ирландеца Рики Несбит. 6-кратният европейски шампион при младежите и мъжете Даниел Асенов (54 кг) ще срещне Салах Омар (Германия). Хавиер Ибаниес (57 кг) ще боксира с Небил Ибрахим (Швеция), а в категория до 80 килограма Кристиян Николов ще се изправи срещу сърбина Артьом Агейев.