Начало Бокс Райдър шокира Джейкъбс в оспорвана битка с две лица

Райдър шокира Джейкъбс в оспорвана битка с две лица

Райдър шокира Джейкъбс в оспорвана битка с две лица
0

Джон Райдър победи двукратния световен шампион Даниел Джейкъбс с разделено съдийско решение.

Двамата оглавиха галавечер в „Александра Палас“, Северен Лондон.

Реферите видяха битката 115-113, 115-113 и 113-115 в полза на британеца.

Сблъсъкът премина през поделено надмощие. Боецът на Бруклин водеше след първите шест рунда, но смяната към обратен гард се отрази по-добре на съперника му, отколкото да му донесе дивиденти.

Райдър имаше отчетливо предимство в късните рундове. Все пак решението в полза на домакина поражда дискусии, както при всяко разделено отсъждане в бокса.

35-годишният бивш шампион на WBA и IBF в средна категория успяваше добре да контролира дистанцията и перманентно наказваше грешките на Райдър.

Американецът играеше добре зад правия си удар, а попадение в тялото на Джон го разклати в петия рунд.

Последва солиден ъперкът в главата на Райдър в шестия рунд. От следващата част битката се промени тотално. Представителят на домакините пласира три хубави кроса в рунд №7, а взе и следващите три.

Джейкъбс смени обратния гард най-сетне в десетата част, но вече беше закъсал здраво. Лондончанинът завърши боя подобаващо, а в крайна сметка неговата ръка беше вдигната високо.

Това е най-голямата му победа и без нея вероятно щеше да сложи край на 12-годишната си професионална кариера. Сега Джон Райдър получи шанс за титлата на WBA в супер средна категория.

Тя се държи от Давид Морел.

„Имах нужда от голяма нощ като тази в моята кариера“, сподели щастливият Райдър.

„Това беше битка, която ти изстисква тотално съзнанието. Не искам да срещам неговата версия от преди пет години. Той е от Старата школа и знае някои трикове“, допълни той.

„Няма как да не харесваме Райдър. Той извървя трудния път и приключението продължава“, коментира Еди Хърн, който организира галата.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.